Här hittar du senaste informationen

[2007-08-17]
Den slutgiltiga resplanen är klar!
Efter diverse pyssel med att få resenärer från både Österrike och Australien nöjda har vi resplanen klar. "Big Trout-gruppen" fiskar mellan 10 och 18 november. Första halvan i Jurassic Lake, andra halvan i Rio Gallegos.
Läs mer >>

[2007-07-31]
Vi återgår till ursprungsplanen...
Efter diverse vändor är vi tvungna att återgå till resans ursprungliga utformning. Inrikesflyg, bilar och personal måste bokas, och som det ser ut nu med bokningarna får vi helt enkelt inte till det med både Jurassic lake och Rio Gallegos.
Några i gruppen planerar att åka till Buenos Aires redan på onsdagen. Det känns som om åtminstone två dagar där är ett måste!
Läs mer >>

[2007-05-13]
Film från Jurassic Lake! SLUT!
Inga fler filmer kan levereras!
Är fisket verkligen så häftigt i Jurassic Lake? Hur ser det egentligen ut där? Hur bor man?
Svaret på de frågorna får du om du ser filmen från Jurassic Lake. Den är amatörfilmad och håller därför inte för försäljning. Men för alla som är sugna på att åka med till Argentinas, ja kanske världens största regnbågar duger den mer än väl! Och det kostar ingenting!
OBS! Det är inte samma film som på webben.
Filmen borde vara färdig under nästa vecka, så skicka ett mail med namn och adress till jurassic@bigtrout.se, så kommer filmen så snart den är färdig. (Blir intresset väldigt stort kanske jag lägger ut den för hemtankning. Jag vill inte bli skinnad av portot...)

[2007-05-04]
Stort intresse!
Många vill åka och fiska i Jurassic Lake i november och december.
Jag är gruppledare för den grupp som åker vecka 47, dvs. 17-24 november. I dagsläget har jag två platser av fem bokade, så är du seriöst intresserad gör du en preliminärbokning redan nu. Du behöver inte bestämma dig definitivt förrän det är dags för första inbetalningen.
Ytterligare en fördel med att bestämma sig tidigt är att flyget blir billigare ju tidigare man bokar. Just nu undersöker jag möjligheten att boka en gruppbiljett till Buenos Aires, och om det innebär några fördelar.

Fortsättning följer...


[2007-04-28]
Nya tider - nya fiskevatten!
Nu har Loop sitt senaste resmål klart - Jurassic Lake. En stor sjö i Patagonien, full med grymt stora, grymt starka och grymt många monsterregnbågar! Se bara bilden på startsidan!
Inom kort kommer all information som behövs finnas här på Bigtrout. Vill du veta när kan du skicka ett mail där du skriver "Nyhetsbrev" på ämnesraden.
Lite kort info för dig som inte kan vänta: flyg från BA till Calafate, övernattning. Från Calafate går resan nästa dag vidare med bil. Väl framme vid sjön sker boendet i tältläger med mattält, duschtält, toa m.m. Ingen el! Loop Adventures har ensamrätt på fisket, som sker i själva sjön och strömmen som rinner därifrån. Här leker fisken året runt, varför det alltid finns fisk att kasta på. I strömmen är det ofta sightfishing. Största bågen hittills: 12 kg!

Mer info kommer! Under tiden finns det mesta att läsa på Loops webbplats (öppnas i nytt fönster).

[2006-12-02]
Nu kör vi igång Troutblog - Öringbloggen. Ett sätt att fördriva de långa och mörka vintermånaderna. Det blir snack om flugbindning, spöbyggnad, fisketaktik och -teknik m.m.
Skriv gärna en kommentar.

[2006-10-15]
Tyvärr verkar det som om allt samarbete med Peter Power och Kharlovka Company är ett avslutat kapitel. WWF, Loop och Fiskejournalen kan längre inte acceptera det upplägg som Power kräver för att fortsätta samarbetet. Han vill maximera antalet fiskare, samt utöka antalet fiskeplatser med områden vi inte tror riktigt håller måttet.
Peter kommer därför köra programmet i helt egen regi. Hur han kommer fixa det redan till nästa säsong återstår att se. Inga svenska gruppledare kommer alltså längre att arbeta på tundran, utan Power har andra planer. Hur dessa ser ut växlar från dag till dag.
Vi har haft många fantastiska veckor på tundran och hoppas förstås att Peter ska ta sitt förnuft tillfånga och inse att han inte klarar sig utan "The swedish team". All aktuell information kommer att finnas här, så det kan löna sig att titta in ibland.

[2006-09-27]
Egentligen finns det inte så mycket ny information att komma med. Förhandlingarna kring nästa års öringprogram fortsätter, och vi hoppas förstås att kunna presentera det så snart som möjligt. Så länge går det bra att skicka en intresseanmälan till kola2007@bigtrout.se. Intresseanmälan är förstås inte bindande på något sätt.
Dagboken från resan 2006 har vuxit medan jag skrivit. En viss redigering krävs innan den kan publiceras här.

[2006-08-21]
Nu har vi varit hemma på svensk mark ett par veckor, och kanske har vi hunnit smälta en del av intrycken.
Veckan var verkligen lyckad! En bra grupp fick uppleva bra väder och bra fiske. Drygt 100 öringar över ett kilo, med en fisk på 3,7 i topp. Snittet för samtliga fiskar låg nära två kilo! Vi tappade några riktiga grisar som knappast vägde under fem kilo. En komplett dagbok med bilder kommer publiceras så snart den finns redigerad och klar.
Håll så länge till godo med en glad amatörs första film, filmad med en liten Olympus: Hämta filmen HÄR (6,2 MB)

[2006-07-19]
Rapport från förra veckan grupper:
Ena gruppen hade mängdmässigt ett segt fiske med 46 landade fiskar. Fisken åt tydligen sniglar/snäckor. När man får höra vikterna förstår man att de antagligen var nöjda ändå: snittvikten på öringarna låg på tre kilo! Största fisken vägde 5,1 kg!
Andra gruppen hade kanonfiske där nattsländekläckningar fick fart på fisken. Totalt 174 landade öringar!  De hade lägre medelvikt än andra gruppens fiskar, men landade i alla fall tre fiskar över 3,8 kg. De var förstås också mer än nöjda med sin tundravistelse.
Båda grupperna hade tufft väder, blåsigt och mycket knott så var beredd på allt när ni besöker tundran!

Sist ett tips: jag köpte igår en rollerbag på TeamSportia. Storlek ca 170 liter, rymmer spötub för fyrdelad niofotare, tre rejäla hjul och utdragbart handtag m.m. Pris 299 kr!

[2006-07-12]
Grym rapport från förra veckans fiske! 140 öringar över kilot, med en på 4,3 och två på över 5 kg i topp!

Fem kilo Kolaöring!
Eftersom jag inte frågat om jag får publicera bild på fångstmannen har jag fixat till honom lite...

[2006-06-19]
Informationssidan har fått lite påfyllning.

[2006-06-09]
Flugsidan har fått påfyllning av Kjetils gummibein, som egentligen är en Terminator med gummiben.

[2006-05-26]
Packningssidan uppdaterad.

[2006-05-24]
Kompletterar packningssidan med några tips.

[2006-03-27]
Nu är gruppen full! Vill du åka med får du anmäla ditt intresse och hoppas på en eventuell återbudsplats.
Gruppen består av tre stockholmare och tre italienare.

[2005-12-09]
Den här veckan har pappersversionen av den första informationen gått ut. Med i kuvertet fanns också bokningsformulär och information om hotellrummen på Hotel Meredian i Murmansk. För att vara säker på en plats i gruppen bör du fylla i formuläret och skicka till mig snarast.

[2005-11-09]
I år har förhandlingarna med Peter Power gått både snabbt och smidigt. Allt verkar vara klart redan nu.
Prishöjningen blir blygsamma 100 USD, vilket får anses humant, då priserna inte höjts nämnvärt sedan 2000. Höjningen innebär att priset för öringfisket 2006 blir 2200 USD. Vill man åka med i det chartrade planet direkt från Arlanda till Murmansk tillkommer 700 USD.
Ryktet säger att det kommer bli rejäla prishöjningar 2007 och 2008, så kanske är 2006 det sista året man kan fiska öring på Kolahalvön till ett någorlunda hyfsat pris.

[2005-09-05]
Bokningen går väldigt snabbt! Just nu finns det bara en plats kvar, och det är flera personer som meddelat att de är intresserade. Snabba bud, med andra ord...


[2005-09-04]
Nästa års resa med Bigsalmon går vecka 31, med destination Running Pool i Litza och Big Trout i Kharlovka.

 

Med reservation för ändringar i program, organisation m.m.